Wednesday, September 4, 2013

Titoni ForLadies










*Click Image to Enlarge, TQ



Seperti yang ditunggu-tunggu...inilah dia..



 Original  Vintage  TITONI TITOFLEX
Specifikasi
---~---
Original Movement Titoni 17 Jewels Manual Winding
Stainless steel case & stainless steel case back in good condition
Dial & Hands : original in very good condition
Engine Running Superb! 99.5% Keeping Time!
**cermin ada calar sikit. overall up to 99% in good condition.

Harga RM 330.00 (boleh nego lagi)

Berminat: Call 012-9323296 (fairus)





Wednesday, September 9, 2009

1970 TITONI AIRMASTER AUTO (SOLD)

Original TITONI AIRMASTER AUTO
Specifikasi
---~---
Original Movement Titoni 25 Jewels Auto
Stainless steel case & stainless steel case back in good condition
Dial & Hands : original in very good condition
Crown :
Orignal Titoni Crown
Size:
34mm excluding the crown




Crown ada logo Titoni



Logo Titoni serta Tulisan Embossed! (timbul) Memang Cun!

Engine Running Superb! Keeping Time!
-----------------------~--------------------

buyer: Mohd Ridzuan bin Dahlan *KL*

Thursday, August 20, 2009

1950's Pagol Elegance (SOLD)

Original Pagol Elegance 17 Jewels `50s
*NOS~New Old Stock*

condition ~ best!

Specifikasi
---~---
Manual Winding
(tak perlu bateri, hanya perlu kunci)
Ada date pada pukul 3
-------
Tali dah tukar baru sebab tali lama dah mereput.. maklumlah da lama benar umurnya
Tali brand lain tp High Quality! lihat gambar.
-------
Ukuran diameter 24mm, tebal 8mm (sesuai untuk perempuan)
Face warna 'dark blue'

Crown Ori!

Engine running Superb! keeping time!

---------------------~------------------------
BUYER : DOLAH, JB

Wednesday, August 12, 2009

ORIENT BLACK DIAL QUARTZ (SOLD)

Original Orient Black Dial Quartz `80s
*NOS~New Old Stock*

condition - All Perfect!

spesifikasi
----
*Arabic dial (senang baca: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12)
*Date & Day at 3 o'clock

*
Width(without the crown) : 35mm
*Length(from lug to lug): 40mm

Tali n Clasp Original Ada Tulisan dan Logo Orient

Belakang juga ada cap Orient, Sticker pun masih terlekat.

Memang memenuhi citarasa! Ada tarikh dan hari serta rupabentuk yg cool!!
sesuai dipakai kemana sahaja~casual..

Pandangan dari tepi ni memang cun!

~Lume!!~ glow in the dark! sangat menarik!!
---------------------~------------------------

buyer : En. Azmi, Seremban

CITIZEN AUTOMATIC 21 JEWELS (SOLD)

Original Citizen Automatic 21 Jewels `70s
*NOS
~New Old Stock*

condition - best!
cermin - 100% tidak calar!

ada sedikit kesan lekuk pada tepi, mungkin terkena kawan2 dia masa dekat dalam bekas
tempat simpanan, (dah lama sangat tersimpan)
tengok gambar atas, kesan lekuk pd pukul 5,
tepi cermin luar. kecik jer...
tak kena cermin pun..
tak brapa nampak sangat,
yang penting dia rare!
jarang jumpa jam macam ni dah, kalu ada pon mesti mahal harganya!

spesifikasi
----
*Date & Day at 3 o'clock
*Crown at 4 o'clock
*
Width(without the crown) : 32mm
*Length(from lug to lug): 37mm

Keadaan serba baru, plastik biru dekat clasp pun masih ada, tali juga masih berbalut plastik.

Plastik bahagian belakang pun masih terlekat.

Label pun masih ada.

Engine running superb!!
boleh dengar semasa ia mengunci(auto)..
Rigg..Rigg..Rigg.. bunyi gear!!
pergh!! memang gempak!!


kalu tak caye tengok video kat bawah ni..



Luminous!! memang 1 added value bagi jam citizen ni.. memang best!!

Fulamak!! Logo Burung Helang timbul beb!! Embossed!

CITIZEN pon Embossed! cun beb!

---------------------~------------------------

buyer : Fauzi, Cheras